Tzummarum verdiend aan de haal met 3 punten tegen Holwerd

geschreven op 02-12-2018 door Marten Jan van Zanden

Een grootse wedstrijd was het ook vanmiddag weer niet. Het Tzummarum publiek dat bij CVO zwaar werd gehinderd door Sinterklaas en gele hesjes kwam net te laat voor het beginsignaal, maar bleek niets te hebben gemist.

Vreemd genoeg speelden de gasten in het uit tenue , wat een goed overzicht erg moeilijk maakte.

Ook apart dat de in donkerpaars acterende Scheidsrechter Alma dit goedkeurde.

Genoeg daar over. Wedstrijd was niet best en hetzelfde gold voor Alma die zoch moeiteloos aanpaste aan het niveau van beide teams. Over Holwerd heb ik het even niet, maar bij Tzummarum waren er spelers die werkelijk alles bij de tegenpartij in de voeten schoven. Hoe is dat nu toch mogelijk.  Ondanks dat kwam Holwerd toch tegen de verhouding in op 1-0.

Na 38 minuten wist Egbert Dijkstra de bal tegen de touwen te werken. Verdiend was de gelijkmaker van Tim op slag van rust.

Zo halverwege de 2e helft leek Tzummarum verdiend de leiding te pakken, Na eindelijk weer eens weergaloze aanval scoorde Tim. Hij deed dit helaas vanuit buitenspel situatie waardoor de treffer werd geannuleerd.

Toch wist Steven de Bruin de 3 punten verdiend naar Tzummarum te schieten.

Daardoor gaan we over Holwerd heen naar de 10e plaats. 10e plaats. wow.

Holwerd en Tzummarum wonnen vorig seizoen een periode en waren op een haar na gepromoveerd. EN NU?

Komende week komt koploper Ternaard op visite. Voor een Tzummarum in normale doen mag het te doen zijn.