Johan bedankt!!

geschreven op 24-01-2019 door Durk Postma

Zoals jullie enige tijd geleden hebben kunnen lezen heeft Hans Lutjens de functie van hoofdtrainer van VV Tzummarum overgenomen van Johan Faber.

Enkel dit bericht doet echter geen recht aan de persoon van onze vertrekkende trainer. We hebben hem leren kennen als een enthousiaste, ambitieuze en gedreven trainer. Een trainer die zowel op het veld, als daarbuiten enorm veel tijd heeft gestoken in de functie die hij uitoefende. Met een jonge selectie was het zijn doel om promotie af te dwingen naar de 4de klasse. Zover kwam het helaas niet. In het seizoen 2016-2017 werd Tzummarum 1 ietwat teleurstellend 6de. Tegen de sterkere ploegen in dat seizoen werd er echter altijd wel goed gevoetbalt, en het was Tzummarum die het kampioensfeest bij koploper VCR nog een weekje uit wist te stellen door een knap gelijkspel. De muziek stond al klaar, maar ik vraag me nu altijd nog af of ze nog wel een gezellige avond hebben gehad daar.

In het volgende seizoen draaiden ze  bovenin mee. Foarut was dat seizoen heer en meester, maar Tzummarum wist wel de tweede periode te pakken. Zeer belangrijk, want daardoor was een plaats in de nacompetitie verzekerd. In die nacompetitie werd de eerste wedstrijd vliegend gewonnen van VV Arum. Tzummarum bleek toen vooral zeer dodelijk in de afwerking. In de beslissende wedstrijd tegen Sleat was het na verlenging 2-2, en moesten strafschoppen de beslissing brengen. De tegenstander was die middag helaas iets koelbloediger, en daardoor mistte Tzummarum de fel begeerde promotie naar de 4de klasse.

Het bestuur had eerder al besloten om nog een jaar door te gaan met Johan als trainer, en dus werd er in augustus 2018 weer vol goede moed begonnen met de voorbereiding. Tot frustratie van iedereen, en waarschijnlijk nog het meest van Johan zelf, kwam Tzummarum slecht uit de startblokken. Met als gevolg een teleurstellende 10de plaats, met slechts 7 punten. Omdat Johan het gevoel had dat hij de selectie niet meer genoeg kon motiveren om te zorgen voor de ommekeer, heeft hij besloten om zijn contract in te leveren. Dit in het belang van de jongens en de vereniging, waar hij naar eigen zeggen, de mooiste tijd van zijn trainersschap heeft gehad tot nu toe. Als bestuur konden wij niet anders dan deze beslissing respecteren. Wij bedanken Johan voor zijn tomeloze inzet, en wensen hem veel succes bij zijn volgende club. Inmiddels is bekend geworden dat dit zal zijn bij IJVC in IJlst.

Binnenkort willen we bij een thuiswedstrijd van Tzummarum 1 nog even officieel afscheid van hem nemen. Wanneer dat wordt horen jullie binnenkort.