Verdienstelijk punt Tzummarum tegen Beetgum

geschreven op 10-03-2019 door Marten Jan van Zanden

Zaterdag 9 Maart 1 van de 2 waadhoeke derby's Beetgum en Tzummarum maakten er een onderhoudende partij van en verdeelden de punten.

Ondanks de regenachtige start kwam Tzummarum furieus uit de startblokken en al binnen een paar minuten had Jelmer de 0-1 op de schoen. Zijn inzet verdween net naast. Het eerste kwartier was dan ook voor Tzummarum, wat nog een paar kansjes kreeg. Gaandeweg kwam Beetgum beter in de wedstrijd en creërde ook mogelijkheden wat na 30 minuten leidde tot de 1-0. Iets wat radio Eenhoorn verslaggever ontging. Met deze stand werd de rust bereikt.

Ook meteen na rust een fel Tzummarum wat al na een minuut resultaat opleverde.

Een voorzet vanaf rechts werd door Tim tegen Jaap Montsma geschoten waarna Sieberen de rebound feiloos benutte. 1-1.

Daarna kansen beetgum, bal op lat en gevaarlijke tegenstoten Tzummarum, die vaak geniepig werden onderbroken. Niet de beste wedstrijd van de gasten. Maar aangezien de thuisploeg niet beter was was de puntendeling wel terecht.