Sterk Tzummarum morst punten

geschreven op 16-03-2019 door Marten Jan van Zanden

Een goed spelend Tzummarum morste vanmiddag 2 punten aan Mulier. De thuisploeg was 75 minuten de baas, maar moest lijdzaam toezien dat de gasten uit Witmarssum in de laatste minuten een onverdiend punt uit het vuur sleepten.

Tzummarum 75 minuten baas, eigenlijk wel langer.

Team speelde goed en vooral vanauit de verdediging werd het prima opgebouwd.

Al binnen een paar minuten had Tim Grond Tzummarum op 1-0 moeten zetten. Zijn inzet verdween tot verbazing van iedereen net langs de verkeerde kant van de paal.

Tzummarum bleef de bovenliggende partij, alhoewel JP nog even goed moest ingrijpen na een afstanschot. Niet helemaal klem, maar de rebound was tjakka.

Na een half uur kwam Tzummarum verdiend op voorsprong Pass Tim op Rick en die kon zo vrij doorstomen en schoot onverbiddelijk de 1-0  in de touwen.

Niet veel later een strafschop. Messie mist ze wel eens, dus voerde Tim dat aan als excuus voor het feit dat hij dat ook deed.

Ook de 2e helft bleef Tzummarum de betere.

Kansen op meer kwamen er. O.a. Erwin vrije trap via fingertopjes goalie op[ let etc etc.

Na 67 minuten voetballen leek Erwin de verdiende en op het oog lijkende winnende treffer te maken. 2-0 en niets meer aan de hand.

Ook het laatste kwartier leverde voor Tzummarum nog wel kansen op, maar Mulier bleek plots dodelijk te zijn in het afmaken van kansen. Eerst een strafschop  en diep in blesuretijd na slecht verdedigen ook nog de onterechte 2-2.

Tzummarum deed zich zelf deze middag te kort. Het team had de volle buit verdiend. Vanaf volgende week word het gassen. Succes.