SSS'68 overdonderd Tzummarum in openingsfase

geschreven op 23-03-2019 door Marten Jan van Zanden

Het had zo'n mooie middag kunnen worden in Marsum. De puntendeling tegen Beetgum en Mulier hadden het moraal weer doen toenemen. Vandaag het begin van de 3e periode en Tzummarum wil daar graag nog een rol van betekenis in spelen. Dan moet je wel beter starten dan wat er vanmiddag gebeurde.

De start was ronduit slecht. Na 1 minuut leek de scheidsrechter zich te realiseren dat ie hetzelfde pakkie aan had kwa kleur als de gasten. Er werd snel een groen shirt voor hem aangeleverd, maar alles ging in die beginfase fout. Meteen na de hervatting van de wedstrijd combineerde SSS'68 er lustig op los. In de 3e minuut wist Sander Bouma uit een corner de 1-0 te maken. In die openingsfase speelde de thuisploeg Tzummarum aan gort en na 5 minuten lag ook al de 2-0 in het netje. Linksbuiten geheel ongedekt kon zo opstomen en wist Sander Bouma te bereiken die opnieuw genadeloos was. 2-0. Tzummarum wist niet wat het overkwam. Ook kwam er nog vrij vlot een 3-0 , maar die werd afgekeurd vanwege buitenspel. Tzummarum kwam gaandeweg toch beter in haar spel, kwam ook tot kansen, maar het wat wat gemakkelijker combinerende SSS'68 bleef gevaarlijker. Toch kreeg Tzummarum een beetje vat op de thuisploeg en had via Rick, Jelmer en Tim absoluut de aansluitingstreffer moeten maken. Dat lukte niet en zo'n 10 minuten voor rust moest tot overmaat van ramp Rick, die erg dreigend speelde, het veld verlaten met een blessure. Steven de Bruin was zijn vervanger en deed dat niet onverdienstelijk. Aan beide kanten nog wat mogelijkheden en de ruststand had ook zo maar heel anders uit kunnen vallen.

Na rust pakten beide teams de leuke wedstrijd van voor rust meteen weer op. Gaandeweg leek SSS'68 de conditie parten te spelen en kreeg Tzummarum steeds meer grip op de wedstrijd. De 2-1 leek teworden gemaakt door Erwin, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel, dat werd geconstateerd door de sss grensrechter. Later in de wedstrijd kwamen thuis spelers hun trainer melden dat het mazzel was en echt geen buitenspel. Tzummarum bleef de kansen meepakken, maar moest ook waken voor de thuisploeg die soms erg snel door de verdediging heen sneden. Een prima JP, Jelmer en Cor voorkwamen erger.

In de 79e minuut schoot Robin met zijn verkeerde been de verdiende aansluitingstreffer binnen. Tzummarum probeerde het nog wel, maar onterecht vlaggen en speler die bal van de lijn haalde zorgden er voor dat het een nederlaag werd.

Gezien het 1e kwartier wel terecht, want toen werd het team echt overdonderd, afgetroeft en afgestraft Het vervolg was wel goed. 2 weekjes vakantie en maar weer opnieuw.