Tzummarum vergeet koploper pijn te doen

geschreven op 13-04-2019 door Marten Jan van Zanden

Op een koud, winderig en ook weer warm sportcompleks Ternaard vergaten de gasten de koploper onderuit te halen. Tzummarum was over de gehele wedstrijd baas over Ternaard, maar een paar onbenulligheden werden genadeloos afgestraft. Als Ternaard zijn koppositie wil behouden en kampioen worden zal het absoluut uit een ander vaatje moeten tappen dan het vanmiddag deed.

De laatste wedstrijd van het vorig jaar leverde in Tzummarum een geweldig mooie pot op, die door Ternaard met 2-4 werd gewonnen. De wedstrijd van vanmiddag stond in schril contrast met die ontmoeting. Een gezapig voetballend Ternaard kon het de gasten niet echt moeilijk maken. Tzummarum voetbalde beter, verzorgder, maar kon niet echt kansen creëren. Defensieve slordigheden zorgden er voor dat Ternaard wel op 1-0 kwam. Tzummarum drong daarna wel aan, maar de kansjes die ontstonden werden niet benut. O.a. een kopbal van Jelmer net langs de verkeerde kant van de paal. In de 40e minuut kwamen de gasten verdiend op 1-1. Corner van Simon werd door Ternaard in het eigen doel gewerkt. Mooie opsteker zo vlak voor rust, maar opnieuw niet goed verdedigen leverde 3 minuten later al weer een achterstand op.

Na rust hetzelfde wedstrijdbeeld. Tzummarum de betere ploeg en Ternaard wat op de counter loerde. Tim grond breekt door en lijkt ongehinderd op doel ternaard te kunnen gaan. Ternaard speler tikt hem aan. Schoen uit en mogelijkheid doorgebroken speler weg. 1 oplossing. Vrije trap en rode kaart. Tot verbazing van vriend en vijand roept scheidsrechter Bootsma dat Tim zelf zijn schoen uittrapt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nooit meegemaakt.

Ternaard weet in de 2e helft opnieuw fouten van Tzummarum genadeloos af te straffen, waardoor de eindstand op 4-1 komt.

Verdiend was het allerminst. Tzummarum speelde 1 van de betere wedstrijden van dit kalenderjaar. Ternaard zal zich na vanmiddag gewaarschuwd voelen.