Tzummarum boekt flinke zege tegen hekkesluiter

geschreven op 06-05-2019 door Marten Jan van Zanden

Tzummarum wint verdiend met 5-1 van Wardy, maar best was het niet.

Op eenkoud winderig sportpark in Tzummarum bonden de plaatselijke trots en Wardy de strijd tegen elkaar aan. Een mooie wedstrijd werd het niet. Teveel onnauwkeurigheden bij beide teams zorgeden er vooor dat het eigenlijk  wat een gezapige wedstrijd werd. Tzummarum wel de bovenliggende partij, maar wist dat in het begin van de wedstrijd niet in doelpunten om te zetten. Een vrije trap van Simon Houtsma werd alla Messie richting Linker kruising geschoten. Eén nadeel, daar stond de doelman van Wardy ook zodat dat geen probleem was.Ondanks dat men niet speelde creërde men wel kansen. Ook Wardy liet zich zo nu en dan eens voorin zien, maar Jp reageerde goed. In de 33e minuut was het wel raak. Tim wist eindelijk weer eens het netje te vinden: 1-0. Vlak daartna had het ook zo maar 2-0 kunnen zijn. Dat werd het niet en het nog aardig opgekomen publiek moest tot de 44e minuut wachten eer Gerben Terpstra met een wonder mooie treffer de 2-0 op het onzichtbare scorebord zette. Dit werd tevens de russtand.

In de 2e helft was het niet alleen Tzummarum dat kansen kreeg. Er was ook een Wardy speler die zijn eigen doelman eens wilde testen. In de 61e minuut kwam hij er achter dat dat niet de beste optie was. 3-0. Ondanks dat het niet goed was, kreeg Tzummarum toch vele kansen om de score uit te breiden. Met een kopbal zorgde Willem Heeringa voor de 4-0. Tim deed ook nog een keer van zich spreken. Daar waar hij na zijn openingstreffer riante mogelijkheden onbenut liet, tikte hij in de 84e minuut de 5-0 binnen. De 5-1 in de slotfase was voor de statistieken. De Scheidsrechter vond het na 89 minuten goed.  Goed was het dus niet, maar de winst telt en die had ook nog wel hoger kunnen uitpakken.