Tzummarum blijft winnen

geschreven op 18-05-2019 door Marten Jan van Zanden

Tzummarum boekte al weer de 3e overwinning op rij, waardoor het verrassend een heel klein kansje blijft houden op de 3de periode. Het team was vandaag eenvoudig de baas over het van goodwil overlopende WWS. De gasten waren echter niet in staat om het het thuisteam lastig te maken.

WWS begon prima aan de wedstrijd. Het combineerde er lustig op los, maar dat was na 5 minuten wel afgelopen. Tzummarum nam de contrôle moeiteloos over en was de 1e helft baas. Tot echt grote kansen leidde het overwicht echter niet. Het voetbal was van beide kanten ook niet echt goed te noemen. Voorin wist men niet echt de zaken goed uit te spelen en achterin werd er per ongeluk nog 1 a 2 kansen weggegeven. De al weken excelerende Jelle Pieter wist moeteloos deze te parreren.

Na rust werd het anders. Tzummarum combineerde er lustig op los en kreeg kansen. Het publiek moest echter tot de 64e minuut wachten op spektakel.  Linksback Feitzen wist een voorzet vanaf de achterlijn nog het doel in te koppen. 1-0. Tzummarum kreeg meer kansen. Lat en paal stonden succes in de weg en gaandeweg ging WWS geloven dat er nog iets was te halen in Tzummarum. Dat reslulteerde in een wat benauwd laatste kwartiertje. Jelle P. en Cor wisten een gelijkmaker te voorkomen.

Pas in de blessure tijd maakte Tzummarum het verdiende verschil. Uit een corner van Simon knikte Jelmer op doel, goalie parreert, maar brengt de bal bij Rick die moeiteloos binnentikt:2-0. Het slotaccoord was voor Willem de Jong. Na een flipperkast situatie bracht hij de eindstand op 3-0.

Door dit resultaat is de stand in de 3e periode als volgt. Ternaard 1e, maar kampioen en al periode.

Beetgum met 13 uit 6 staat 2e.

CVO 12-5 3e.

Tzummarum 12-6 4e.

CVO gaat komende week inhalen tegen kampioen Ternaard.

Programma 25 Mei: Arum      - Tzummarum

Wardy     - Beetgum

Ouwe Syl - CVO

Er zal een grote portie geluk nodig zijn. Als het niet lukt is er geen man overboord.

We wensen de ploegen die dan wel de nacompetitie halen veel succes in hun strijd om promotie.

Na de wedstrijd in Arum wacht er in Tzummarum een geweldig heerlijke bbq te wachten.

Siebe Haakma en Hendrik Talsma geven dan vanaf een uur of 5 acte de precence als bartenders.