Wonder van de Bining heeft helaas geen vervolg.

geschreven op 26-05-2019 door Marten Jan van Zanden

Prachtig mooi weer en een ideaal scenario voor de laatste competitie dag. 4 teams konden nog aanspraak maken op de nacompetitie. Tzummarum liet niets aan het toeval over. Het speelde in de 2e helft Arum aan gort, maar zag door een 1-2 overwinning van Beetgum bij Wardy de 3e periode aan haar neus voorbij gaan.

Het was voor Tzummarum wel een geweldige middag. Het speelde goed, maar zag wel dat Arum meer kwaliteit in huis had.

Het speelde net iets makkelijker, kreeg ook de betere kansen, maar andermaal de wederom sterk keepende JP stond in de 1e helft 2e zeker lijkende treffers in de weg. Ook Tzummarum kreeg kansen via Tim en Steven, maar ook hier was de doelman een sta in de weg.

Voor Tzummarum was het in ieder geval belangrijk dat Beetgum niet mocht winnen en ook zat CVO nog op de loer.

Bij rust stonden Tzummarum, Beetgum en CVO alle 3 gelijk.

Na rust sloeg het noodlot voor CVO snel toe en was dat team uitgeschakeld in de race.

Beetgum kwam snel na rust op voorsprong tegen Wardy en toen was ook de vv Tzummarum show begonnen. Arum begon na rust nog wel goed, kreeg een paar kansen, maar toen was het Tzummarum time. Het team overklaste de nummer 2 volledig. Tim 3x en Steven 2x zorgden voor een prachtige 0-5 overwinning in misschien wel de beste 2e helft van dit seizoen. De score had nog wel hoger kunnen uitvallen.

Enig smetje op deze middag was dat Beetgum ook de volle winst pakte waardoor Tzummarum naast de prijzen greep.

 

Waarom een wonder? nooit eerder greep Tzummarum met 0-5  in Arum de winst.

Jammer dat het seizoen nu ten einde is, maar we wensen Arum, Beetgum en SSS'68 veel succes in hun strijd om promotie naar de 4e klasse.

Na afloop was er in Tzummarum nog een geweldig leuk bbq feest waar bij afscheid werd genomen van de familie Bambach.

Andrë en  Pa Jan (de laatste was helaas afwezig) werden in het zonnetje gezet vanwege hun diensten de afgelopen jaren. We hopen ze met regelmaat  de komende jaren terug te zien in Tzummarum.

Andrë en Jan. Geweldig bedankt voor jullie inzet de afgelopen jaren. TOP

Tevens maakte André in zijn afscheids woord bekend wie Hendrik volgend seizoen gaat ondersteunen als Leider. Marten-Jan van Zanden keert op verzoek van trainer  Hans Lutjens terug.

Aanvang seizoen is 6 Augustus.

Prettige vakantie allemaal