Tzummarum herstelt zich goed tegen AVC

geschreven op 13-09-2019 door Marten Jan van Zanden

Op verzoek van AVC werd de bekerwedstrijd van 14 September i.v.m. dorpsfeest naar voren gehaald. Op Donderdagavond 12 September traden beide teams aan om 19:30 in Sexbierum

AVC liet vrij snel merken wat de bedoeling was. Zich revancheren voor de teleurstelllende nederlaag in en tegen Minnertsga.

Tzummarum moest dus het slachtoffer worden en al vrij vlot kwamen de blauwhemden op 1-0. Vrije trap werd laag ingeschoten. Aangezien het samengestelde muurtje meedeed aan het kampioenschap hoogspringen was JP kansloos.

Tzummarum was niet uit het veld geslagen en nam het initiatief over en creerde kansen.

Tim zorgde voor de 1-1 en na een macht mooie aanval zet Rick de 1-2 op het scorebord, wat echter een veld verder op stond.

In de rust werd Rick vervangen door Steven.

AVC begon stormachtig aan de 2e helt en wist snel 2x te scoren door vlijmscherpe aanvallen dwars door het midden. Beide keren werden de treffers geannuleerd vanwege buitenspel.

Dan Robin, die met een verwoestend schot de 1-3 laat aantekenen. Tzummarum in hosanna sfeer want een stunt leek weer nabij. Toch komt AVC eigenlijk een beetje onverwacht terug in de wedstrijd. 2-3 en ze krijgen nog wat kansen op de gelijkmaker.

Die valt niet en dan is het Tim Grond die zo'n 6 minuten voor tijd wel of niet vanuit buitenspel positie de trekker overhaald: 2-4.

Ondanks deze mooie overwinning is Tzummarum uitgeschakeld. Makkum heeft een doelsaldo van +6, Tzummarum +2 en Minnertsga 0. Hoe de uitslag van Minnertsga - Makkum ook zal uitpakken maakt niet meer uit.

Veel dank aan het massaal meegereisde publiek uit Tzummarum