Tzummarum verliest en pakt 3 punten

geschreven op 29-09-2019 door Marten Jan van Zanden

Gecombineerd verslag.

Tzummarum leed vorige week een teleurstellende  2-4 nederlaag tegen Arum.Tzummarum was absloluut niet de mindere en kwam  snel op voorsprong, 1-0. Arum wat eerst achteruit moest, kwam geweldig terug naar 1-1 maar moest na rust lijdzaam toezien dat na de 2-1 Tzummarum de wedstrijd volledig naar zich toetrok. 5 100% kansen waren niet aan de rood-witten besteed. 10 mintuen voor tijd krijgen de gebroeders Jaarsma de geest. Eerst Tim met een geweldige pass op broer Kevin die ongenadig uithaald voor de 2-2.. Daarna speelde Tzummarum een verloren wedstrijd. Kevin en Tim bepaalden de eindstand op2-4 Winnaar het publiek.

Vandaag kwam de spreekwoordelijke  wit rood armada in het zwart uit tegen WWS uit Wirdum, Wytgaard en Swichum.

Tzummarum begon goed aan de wedstrijd. Pakte paar kansjes, maar zag na 11 minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Corner vanaf links kon ongehinderd worden ingekopt.

Het herstel duurde niet lang.  in de 17e inuut een vreemde dwarrelbal in de 16, Tim nam perfect aan en lag de gehele wws verdediging inc. de goalie in de luren. 1-1. Daarna Tzummarum de betere maar verzuimde de goede kansen te benutten Op slag van rust scoort Tim ook de verdiende 1-2

Al na 20 seconden in de 2e helft was WWS zeer gevaarlijk, maar Jp was zoals vanouds reddend.

Tzummarum kreeg in de 2e helft kans op kans om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen, maar als dat niet lukt dan zie je het wijzertje naar de overkant slaan. WWS kreeg het het geloof en zette Tzummarum in de laatste 20 minuten onder druk. Dat de gasten ongeschonden de eindstreep haalden was terecht.