Tzummarum in Extremis super verdiend langs Marrum

geschreven op 01-12-2019 door Marten Jan van Zanden

Je moet er bij zijn geweest vanmiddag. 2 Teams die willen voetballen en al een aantal wedstrijden ongeslagen waren. Marrum 4 winst en 1 gelijk en Tzummarum dat 4 wedstrijden op rij de winst pakte. Op voorhand waren we gewaarschuwd voor de gastheren.

Hoe anders pakte het uit.

Vanaf het begin drong Tzummarum aan en creërde de ene na de andere kans. Na 11 minuten leverde dat de voorsprong op. 0-1 kopbal kersverse Omke Jelmer. Tzummarum behield daarna het overwicht. Niet eens door zo geweldig voetbal, maar wel door zich een hecht collectief te tonen. Kans op kans werden er gekregen, ,maar de bal wilde er maar niet in.

Dan op slag van rust een klein foutje en Marrum wist dat na een schitterend uitgespeelde aanval door Nouki af te straffen. 1-1, maar zwaar onterecht.

In dezelfde minuut toonde Tzummarum veerkracht. Jelmer bracht Tzummarum opnieuw op voorsprong.

De 1-2 ruststand was niet geheel maatgevend. Als Tzummarum de helft van de kansen had benut had er 1-6 op het bordje gestaan. Maar ja het gaat nu eenmaal om de ballen die tussen de palen en onder de lat worden geschoten.

Na rust ging Tzummarum doodleuk door met het creëren van kansen. Steven. Rick, Tim en Jelmer wisten de mogelijkheden niet te benutten  en de frustraties sloegen een beetje toe. Helemaal toen Marrum plots de wedstrijd leek te kantelen en door Pieter Hoekstra in de 81e minuut op 2-2 kwam. Dan ben je als leiding super bang dat ze door gaan drukken.

Tzummarum pakte het gelukkig goed op en kwam weer onder de druk weg en speelde weer zoals de gehele wedstrijd.

Tim en Jelmer kregen  nog kansen en dan gebeurt het toch nog. In de 93e minuut speelt Tim Steven vrij. Steven.,al dan niet buitenspel, begint met voorsprong aan tegenstander, speelt goalie uit en maakt de zo enorm verdiende winnende.

Wat ik als leider geweldig vond was de enorme ontlading en feestvreugde bij het gehele team, die op de achterlijn van Marrum de superverdiende 2-3 vierde. Ook na het eindsignaal feest.

Wat het team waarschijnlijk niet mee kreeg was de ontploffing op de bank. Dolgelukkig vierde  de staf ook een mooi feesie.

Een kanttekeningetje. Der hadden wel wat meer ingemogen.

Door deze overwinning stijgt Tzummarum naar plek 3. Er zijn nog wat teams die door inhaalwedstrijden ons kunnen passeren.