Blija roept Tzummarum halt toe.

geschreven op 22-01-2020 door Marten Jan van Zanden

Afgelopen Zaterdagmiddag trof Tzummarum in eigen huis Blija voor de op papier staande uitwedstrijd. Door het plotselinge overlijden van ons lieve vriendin Eke Grond, vrouw van onze consul Jan en moeder van spelers Cor en Tim, wilde het team graag deze jaargang beginnen met een thuiswedstrijd, zodat we op gepaste wijze afscheid konden nemen. Onze dank gaat uit naar Blija voor hen medewerking hier aan.

Beide ploegen kwamen kwamen om 14:30 het veld op onder toeziend oog van het in grote getale opgekomen publiek. Dan  een indrukwekkende minuut stilte met op de middenstip het no.12 shirt met daarop de naam van Eke.

Dan de wedstrijd. Tzummarum begon nog wel goed, zette Blija onder druk en creërde een paar kansen, waaronder een pegel van Tim op de lat. Blija kwam gaande weg beter in de wedstrijd en was na zo'n 20 minuten wel gelijkwaardig.

Toen sloeg Tim toe. 1 tegen 1 met de lange goalie van Blija en het was 0-1. Let wel het betrof een uitwedstrijd. Tzummarum kon niet lang van de voorsprong genieten. 4 minuten later schoot Jarich Holwerda op vernietigende wijze de bal in de linker boven hoek. 1-1 en dus moest Tzummarum weer opnieuw beginnen. Het team probeerde het wel maar moest echter lijdzaam toekijken dat Blija het initiatief nam. Het speelde wat frisser dan Tzummarum dat echter in de 34e minuut wel weer op voorsprong kwam. Tim benutte een toegekende strafschop. 1-2. Het had ook zo maar 1-3 kunnen staan. Toch bleef Blija voor rust de betere ploeg.

In de rust waarschuwde trainer Lutjens dat Blija waarschijnlijk meteen voor de gelijkmaker zou gaan. Tzummarum moest dus alert zijn en meteen druk op de bal zetten.

Helaas waren de woorden niet aan het team besteed en lag binnen 30 seconden de 2-2 in het net. Het was Jan Johannes Drost met zijn eerste van de middag. Blija voetbalde vrolijk door met het voor rust goede spel tegen een geforceerd spelend Tzummarum, waar lang niet iedereen het niveau van de afgelopen periode haalde. Toch na 65 minuten opnieuw de voorsprong. Opnieuw Tim was de maker. 2-3. Weer kon Tzummarum niet lang genieten van de voorsprong, want wederom 4 minuten later was Het Jan Johannes Drost met zijn 2e. 3-3. Blija probeerde nu door te drukken en de ploeg kreeg een aantal kansen. Toch leek Tzummarum de voorsprong weer te pakken, maar Tim had het vizier in de slotfase even niet op scherp. In de 81e minuut sloeg Blija weer toe. En weer was het Jan Johannes Drost die voor 4-3 tekende. Daarna Tzummarum nog kans op gelijkmaker, maar kreeg Blija nog de grootste kans op 5-3. JP hield de bal op wonderbaarlijk wijze buiten de palen. Zo kwam er een einde aan een indrukwekkende serie van 6 overwinningen op een rij.

Jammer dat de nummer 3 op eigen veld niet kon winnen van nummer 12 Blija.

A.S. Zaterdag komt Mulier op visite. Dan zal het team er ongetwijfeld weer staan.