Tzummarum herstelt zich prima tegen Mulier

geschreven op 25-01-2020 door Marten Jan van Zanden

Een team wat vorige week sullig onderuit ging tegen Blija herpakte zich vandaag geweldig tegen Mulier. Er stond een team wat voor elkaar wilde werken en knokken. Het leverde een verdiende 5-1 winst op.

Voorafgaand aan de wedstrijd waren we best wel een beetje onzeker. In de verdediging misten Cor, Feitz en Simon. Verder was ook Ramon niet beschikbaar. Terug in de basis was Rick die een fijne wedstrijd speelde. Jelmer stond op 4 en deed dat net als de tot links back omgetoverde Siebren machtig goed,Mulier was dus de tegenstander, waar we vorig seizoen 4 punten aan vermorsten.

Wat schoot het team uit de startblokken. goed voetbal, knokken voor elke meter en na 4 minuten lag via Tim de 1-0 in het net. Daar hield het niet bij op. in de 11e minuut werd vanaf het middenveld de bal prima over de verdediging gelift. De snelle Rick nam de bal in 1 keer op de pantoffel en schoot perfect de 2-0 binnen. Het wedstrijdplezier spatte er bij de thuisclub vanaf. Mulier wist niet wat het zich overkwam. Binnen het half uur werd het zelfs 3-0. Erwin schoot vrije trap via het muurtje mooi binnen. 2 minuten later was het toch 3-1. Vloeiende aanval en de verdediging inc. Jp waren kansloos. Weer 2 minuten later een mooie aanval via links, voorzet komt bij Tim en die schoot met links fraai binnen. 4-1.

RUST ff warm worden.

Tzummarum kwam in tegenstelling tot vorige week beter uit de kleedkamer en creërde zelf meteen een kans.

Het sudderde daarna een beetje voort tot de 69e minuut. Op links geweldig 1 2tje Robin, Tim, Robin. De laatste slingerde de bal voor en Rick ronde weergaloos af. 5-1. Daarna nog afgekeurd doelpunt Rick, strafschop die door Tim werd gemist en nog wat kansen. Ook Mulier had nog goede kans, maar kwam niet meer tot scoren.

Er stond vandaag een team, wat voorelkaar stond. 5-1 was machtig.

Top.  Volgende week op naar Arum. Erg belangrijk voor de 2e periode. Steun de ploeg en reis ons achterna