Vechtend Tzummarum in laatste half uur onderuit.

geschreven op 08-03-2020 door Marten Jan van Zanden

Het had een mooie namiddag kunnen worden. Met name het had. 6 spelers, Jelmer, Rick, Robin, Willem, Feitze en Ramon die door diverse omstandigheden niet aanwezig waren. Tzummarum bestreed titelkandidaat no1 op de juiste wijze. Ook een paar jonge gasten die daar een prima aandeel in hadden.

Om 17:00 werd er in Leeuwarden afgetrapt. Tzummarum dat begon met een aangepaste opstelling wilde vooruit voetballen. Dat lukte niet echt, maar in verdedigend opzicht bleek er een team te staan. Eelco, Cor, Simon, Sieberen en Jp stonden hun mannetje. Maar ook het middenveld liet zich niet onbetuigd. Frisia, een zeer bewegenlijk team kon er niet doorkomen en als dat wel gebeurde dan was JP superieur. Jarco Terpstra, debuut als basis speler stond ook lekker te ballen. Tzummarum loerde op de counter en dat had bijna succes. Helaas hebben de Frisianen ook een goed goali.

Kort voor rust verloren we Cor. Hij liet zich vervangen door Jildert Bouma. Dan moeten er noodgedwongen wat veranderingen worden doorgevoerd.  In de rust word dat goed doorgesproken.

De opzet voor de 2e helft was dezelfde als in de 1e. Frisia het voetbal onmogelijk maken.

Dat lukte gedeeltelijk. Met name Jildert Bouma deed dat fantastisch. Regelmatig zijn grote tegenstanders de bal ontfutselen en daarna een prima voortzetting. Ook is Jildert snel en zeer bewegelijk en daar neemt ie tegenstanders mee te grazen.

12 minuten na rust vloert JP een tegenstander in de 16 en dat levert Frisia een strafschop op.

Diezelfde JP maakte zijn fout goed door de strafschop op fenomenale manier langs de goede kant van de paal te vegen.

Kort daarna moesten we toch de goal incasseren. Vanaf rechts werd JP in de korte hoek gepasseerd.

We moesten daarna ook nog de 2 en 3-0 incasseren.

De winst voor Frisia was wel verdiend, maar wat hebben de jongens er voor gestreden.