Tzummarum terecht met 3 punten aan de haal uit Suwald

geschreven op 08-01-2017 door Prima Webdesign

Een weekje rust schijnt zijn voordelen te hebben. Het was vandaag in het 1e kwartier van de wedstrijd SV Suwald – VV Tzummarum nog niet te merken, maar gaande weg namen de mannen van Johan Faber het initiatief om dat vervolgens ook niet meer weg te geven. De 2-3 overwinning was verdiend, maar uiteindelijk gezien het spelbeeld veel te weinig.

Suawoude startte deze middag om 14:34 furieus. Tzummarum kwam even onder druk te staan, maar echt grote kansen leverde het niet op voor de thuisploeg. Net op het moment dat Tzummarum de bakens leek te verzetten kwam de thuisploeg uit een vrije trap alsnog op 1-0.

Niet uit het veld geslagen gingen de rood-witten nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Echte kansen kwamen er eerst niet, maar het spel werd dusdanig dat de gastheren niet veel meer van de eigen helft afkwamen. Tzummarum domineerde, Suawoude deelde zo nu en dan speldeprikken uit. De verdiende gelijkmaker kwam. Pass van Erwin wipte over verdediger heen en Tim lepelde de bal zo achter de verbouwereerde goalie. 1-1.

Voor rust had Tzummarum nog wat mogelijkheden om toe te slaan, maar dat lukte helaas even niet.

Na rust ging Tzummarum lekker door met waar het voor rust was gebleven. Goed voetbal met zo nu en dan de gebruikelijke slordigheden.

Een inzet van Jelmer die radicaal naast was gegaan, werd door diverse suawoude spelers alsnog tot doelpunt omgetoverd. 1-2 en verdiend.

Daarna actie van Suawoude in de 16. overtreding op Durk, die daarna suawoude speler duwt. Scheids ziet 1e overtreding niet en dus vrije trap Suawoude. Vrije trap, bijna op achterlijn word verrassend teruggelegd op de 16. Joran is kansloos op de inzet van de daar vrijstaande speler. 2-2.

Tzummarum geeft de moed niet op en blijft vol op aanvallen. kwartiertje voor tijd het moment. Jelmer legt breed op Steven die echter met rechts niet uit kan halen. Hij kapt terug en jaagt met links de bal weergaloos in de kruising. 2-3.

Daarna meer mogelijkheden. Tim, Erwin en opnieuw Steven wisten het net niet meer te vinden. Suawoude werd uit spelhervattingen nog paar keer link, maar wist de gelijkmaker niet meer op het bord te krijgen.

Weekje rust heeft de ploeg misschien wel goed gedaan. Spel was nog niet 100%, maar wel leuk om naar te kijken.

Vandaar dat de meegereisde supporters voldaan konden melden: 2-3, te weinig, maar gezien het spel: Yess.

© M.J.