Tzummarum in enerverend duel langs koploper VCR

geschreven op 08-01-2017 door Prima Webdesign

Wat een middag! Twee ploegen die volop voor de winst speelden, dat maakt voetbal pas echt mooi! Koploper VCR starte furieus, nam snel de voorsprong, bouwde die gaande de 1e helft nog uit naar 0-2, maar moest toestaan dat Tzummarum het initiatief na een half uur overnam en dat de thuisploeg dat geweldig goed uitbuitte.Van beide kanten niet goed voetbal, maar de inzet en vechtlust toverde van alles los.

 Zoals vermeld kwam VCR furieus uit de startblokken. De verdediging van Tzummarum oogde niet goed en na 3 minuten lag de bal  via Yannick haakma al in het net. 0-1.

Tzummarum kwam ook na dat doelpunt niet onder de druk van VCR uit.  De verdediging bleef eigenlijk wat rommelen en ook opbouwend kwam het er nog niet van.

Net op het moment dat Tzummarum onder de druk uit leek te komen kwam VCR na wederom niet goed verdedigen via Anton Prins op 0-2. Eigenlijk wel dik klote, want bij een nederlaag ga je een verloren seizoen tegemoet.

Echter na dat half uur begonnen de rood-witten eindelijk te voetballen. VCR werd onder druk gezet en de thuisploeg ging nadrukkelijk op zoek naar doelpunten. Kort voor rust was het raak. Vrije trap vanaf rechts van Erwin kwam op het koppie van Tim, tegendraads en het was met behulp van een vcr verdediger raak. 1-2 en Tzummarum leefde weer. Het had voor rus ook nog 2-2 moeten zijn. Erwin lat en Tim paal hadden helaas geen succes.

Na rust heeft Tzummarum nog wel eens de gewoonte om in te zakken. Nu niet. De ploeg pakte het goede voetbal van voor rust op en nam ook meteen het initiatief. Het was eigenlijk wachten op de gelijkmaker en die kwam ook. Een afgeslagen aanval belande voor de voeten van Erwin. Hij kan het en je hoorde het publiek bijna zuchten: Schieten. Dat deed  ie en de bal plofte zo in de rechter onderhoek. 2-2 en super verdiend. Na de 2-2 deed ook VCR weer van zich spreken en een kwartier voor tijd ontsnapte de thuisploeg. VCR schoot van zo’n 5 meter afstand 3 keer op doel., Joran en paal hielden op wonderbaarlijke manier stand.

Tummarum werd daarna supergevaarlijk in de counter.

Pass Steven op Tim die vrij op kon stomen naar het vijandelijke doel. In plaats van het gebruikelijke stiffie speelde hij dit maal de goalie uit en schoot de 3-2 binnen. VCR probeerde het nog wel even maar moest vlak voor tijd echt  capituleren toen Erwin een vrije trap mooi binnen schoot. 4-2. Grote winnaar was vandaag het publiek dat een mooie wedstrijd kreeg voorgeschoteld.

©: M.J.