Goede zaken op laatste wedstrijddag voor winterstop

geschreven op 08-01-2017 door Prima Webdesign

Wat weer een leuke pot vanmiddag. Holwerd en Tzummarum maken bij elke ontmoeting ware reclame voor het voetbal. Er word veelvuldig gescoord en ook vandaag gebeurde dat weer. 8 doelpunten werden er weer genoteerd. Gelukkig 5 voor de gasten. Aangezien VCR verloor van Marrum en Ouwe syl en Noordbergum gelijk speelden word het bovenin erg spannend. 1 t/m 5 verschil max 3 punten.

Het was niet bepaald een gemakkelijk middagje voor Tzummarum. Het 1e kwartier leverde wel een overwicht op en kwam de ploeg verdiend op 0-1. Willem de Jong schoot prima binnen.

Net zo snel als Tzummarum heerste verdween het initiatief en werd Holwerd gelijkwaardig en bij vlagen wat beter. Alle hens aan dek dus. Joran bracht zwevend geweldig redding  op een afstandschot, Tzummarum kreeg nog een goede kans op de 0-2 , maar moest na een half uur de gelijkmaker incasseren.

Daarna Holwerd wat een paar kansjes kreeg en een Tzummarum dat zich goed terug knokte in de wedstrijd.

Vlak voor rust werd dat beloond en hoe. Net over de middenlijn kwam Tim in balbezit en stoomde op richting vijandelijke doel. Hij stuurde vervolgens op rechts Willem de Jong de diepte in. Tim rende zich rot naar 2e paal. Steven was de afleider die naar de 1e paal ging en Willem kwam met een geweldige voorzet. Bij de  2e paal was het de vrijstaande Tim die magniefiek uithaald en de 1-2 op het bord zet.

Of dat nu nawerkt in de koppies?  binnen de minuut stond het al weer 2-2, en dat doet geen recht aan de macht mooie 1-2.

Na rust probeert Tzummarum de zaakjes weer op orde brengen, maar al heel snel valt na balverlies en een ongelukkige glijpartij van Good old Feitzen de 3-2 voor de thuisclub.

Wie dan denkt dat het over en uit was had het gelukkig mis. Er ontspon zich een leuk duel met Tzummarum als bovenliggende partij. De gasten creerden het nodige maar moesten ook rekening houden met Holwerd.

Tzummarum kwam via Erwin de boer weer langszij, kwam op 3-4 via goede actie’s  Jelmer, Simon en doelpuntenmaker Tim. Daarna linke situaties. 2 holwerd spelers op leeg doel Tzummarum af. Met een wonderbaarlijke actie wist Sipke de gelijkmaker met een fenomenale sliding te voorkomen.

Ook een corner vanaf links leek schijnbaar over de doellijn te gaan maar volgens getuigen was het wederom Sipke die erger voorkwam.

In de slotminuten stelde de achteraf geblesseerde  Jelmer orde op zaken. 3-5.

Ook vermeldenswaard de verdediging. Het gaat niet altijd even lekker maar die jongens speelden met name in de 2e helft wel goede wedstrijd. Top.

Heel goede zaken dus. nummer 5 en nog maar 3 punten achterstand.

Op 28 Januari word de competitie hervat met een thuiswedstrijd met het altijd lastige Foarut, wat slechts 1 plekkie onder Tzummarum staat.

Vanaf deze kant een ieder heel fijne feestdagen toegewenst en we zien elkaar weer op 28 Januari.