Eerste officiële wedstrijden na winterstop gespeeld

geschreven op 05-02-2017 door Jelmer van der Meer

Zaterdag 4 februari werden de eerste competitie en beker wedstrijden gespeeld voor V.V. Tzummarum.

Nadat het eerste elftal er al 2 oefenwedstrijden en een trainingskamp in Arnhem op Hebben zitten mochten de mannen het zaterdag opnemen tegen SSS'68 in Marssum. In de oefenwedstrijden is er met 3-4 gewonnen van 5e klasser IJVC 1 en met 3-4 verloren van 4e klasser Lions '66 1.  

De JO17-1 Was nog altijd actief in het beker programma en mocht het dit keer opnemen tegen het op papier sterkere Makkum JO17-1.

Tzummarum 1 zette vanaf het begin van de wedstrijd SSS onder druk, waardoor de mannen van marssum eigenlijk niet van eigen helft af kwamen, nadat er in de 15e minuut een overtreding aan de rechterkant van de 16 meter werd gemaakt mocht linkspoot S. Houtsma aantreden voor de vrije trap, hij krulde deze netjes over de muur en de verdiende voorsprong was een feit. De eerste gevaarlijke kans van de tegenstander kwam in de 22e minuut, dit door knullig balverlies op het middenveld. SSS maakte hier zeer netjes gebruik van en speelde deze kans prachtig uit 1-1 door Erik Bouma. nog geen 2 minuten later bracht de topscoorder van de competitie de voorsprong weer op het bord. via links werd Simon vrijgespeeld, deze zette de bal voor en T. Grond plaatste de bal erg langzaam in de rechter onderhoek. De bal bleef alsmaar hangen op de helft van SSS, Tim kwam via de linkerkant opstomen en gaf de bal in de 16, S. de Bruin stond bij de eerste paal om de bal te volleren met zijn chocoladebeen, ook deze bal belandde tegen het net en zo was er een geruststellende 1-3 voorsprong. Vlak voor rust beslist J. vd Meer de wedstrijd, wederom een voorzet van Tim, deze werd slecht uitverdedigd door SSS, Jelmer neemt de bal vanuit de lucht snoeihard op de pantoffel en schiet de bal zeer hard tegen het net. 1-4. In de blessure tijd is het weer Jelmer die een goal maakt, een corner van Simon wordt door iedereen gemist en via het scheenbeen beland de bal in de goal. ruststand 1-5. 

2e helft een compleet anders wedstrijdbeeld. Er wordt wederom op dezelfde helft gevoetbald, maar doordat de partijen omgedraaid zijn van helft is het nu SSS dat een groot gedeelte van de 2e helft op de kant van Tzummarum speelt. Dit tot ergernis van vele spelers waardoor het spel er zeker niet beter op werd. dankzij soms goed verdedigende acties en vooral door de zeer goed keepende Jelle Pieter kon SSS maar 1 keer scoren in de 2e helft, Bertrand Wouda wist de 2-5 erin te koppen. Gelukkig voor Tzummarum werd het niet nog spannender, vlak voor tijd trapte Jelle P. een lange bal, deze werd doorgekopt door Jelmer en Tim en Steven kwamen met zijn 2en voor de keeper te staan, Tim Had 2 opties, of zelf scoren of de bal afgeven, maar doordat de keeper niet goed stond rondde Tim deze bal rustig af in de korte hoek 2-6. Nadat de prima Fluitende H. Wassenaar na 90 minuten affloot kon Tzummarum de eerste 3 competitie punten van 2017 meenemen naar huis. Volgende week staat er een thuiswedstrijd tegen het voor de winterstop goed presterende CVO op het programma. Hopenlijk tot volgende week half 3!

 

De JO17-1 moest vandaag winnen om nog een kans te maken op de beker, op papier een zeer lastige klus aangezien Makkum zeer goed presteert in eigen competitie. Vanaf het begin van de wedstrijd was dit dan ook duidelijk te zien dat de Makkumers de baas waren in de wedstrijd. De tegenstanders vonden het alleen lastig om te scoren, kwamen niet makkelijk de 16 meter binnen bij Tzummarum en schoten van verder af gingen vaak ver over. Tzummarum Kreeg ook kansen, echter was hier de precisie ook ver te zoeken. Makkum kwam via 2 ietwat gelukkige goal op een 2-0 voorsprong, qua wedstrijdbeeld terecht maar hoe de goals vielen was dit zeer gelukkig voor de mannen van Makkum. 1 minuut voor tijd was er de kans om de aansluiting te vinden, Arjen werd diep gestuurd maar door goed keeperswerk mistte hij de 1 op 1 kans. 

Na de rust zat er maar 1 ding op en dat was alles of niks spelen, het wedstrijdbeeld werd wel ietwat veranderd, de ploegen waren meer aan elkaar gewaagd. Helaas ontbrak er bij sommige spelers van Tzummarum een stukje felheid waardoor Makkum de wedstrijd besliste en op 3-0 kwam. Voor de statistieken kon Tzummarum nog wel wat terug doen, Jelle P. mocht aantreden voor een penalty en ronde deze gemakkelijk af. 3-1 eindstand. Nu de ogen weer richten op de competitie waar de mannen in de middenmoot meespelen!