Seizoen Tzummarum gaat als nachtkaars uit na 5-2 nederlaag bij Marrum

geschreven op 19-03-2017 door Marten Jan van Zanden

Vandaag opnieuw een gehavend team wat aan de start kwam. Schorsing, blessures en werk zorgden ervoor dat Tzummarum voor de zoveelste keer met een ander team aan de start kwam.

Opzich begon de ploeg, zonder  Durk, Cor (wel op bank), Erwin, Robin, Sipke en Jakob nog niet eens zo slecht. De combinaties werden aangegaan en Marrum had het moeilijk. Al na 4 minuten wist Steven een afgemeten voorzet op het koppie van Tim te bezorgen die de bal afgemeten in de uiterste hoek deponeerde. Heerlijke opsteker zo direct in de wedstrijd. Tzummarum kwam nog 1 a 2 keer gevaarlijk door, maar moest gaandeweg het initiatief aan de thuisploeg laten. Met name de no.10 bleek een ware plaag voor de defensie. De gasten konden de 1e helft nog wel bij blijven, creerden ook nog wel wat gevaar, maar moesten toezien dat Marrum voor rust toch nog terecht op 1-1 kwam via Marten Evert Borger.

Meteen na rust nog kans Tzummarum en zoals gebruikelijk in de 2e helft was het toen wel over. In de 55e minuut een voorzet vanaf links die opnieuw door Marten Evert Borger in de korte hoek werd ingeschoten. 2-1. Tzummarum werd na de 2-1 nog even gevaarlijk, kreeg een paar goede mogelijkheden, maar het zit dan niet altijd mee. Ook niet als je een Scheidsrechter hebt die continu andere beslissingen neemt dan de grensrechter van Tzummarum. (notabene hoofdtrainer Johan Faber) Zo kijkt hij niet eens naar de grensrechter die vlagt voor buitenspel. Al lachend laat hij het spel voortgaan wat uiteindelijk een strafschop voor Marrum oplevert. Op aanwijzingen van Tzummarum gaat hij toch op visite bij Johan en wuift alle bezwaren weg. Strafschop word niet goed ingeschoten en Joran weet met de teentjes te redden.  Daarna was het wat Tzummarum betreft wel over. Niet goed inpassen, te laat in actie komen noem maar op. Marrum overtroefde de gasten op alle fronten. 1 man bleef overeind. Willem Heeringa was wat betreft Tzummarum de man of the match, maar ook hij kon niet voorkomen dat Marrum wegliep naar 5-1. Rick schoot in de laatste minuten de 5-2 nog binnen, maar een wonder zoals 2 jaar geleden zat er dit keer niet in.

Na deze wedstrijd mogen een aantal niet bij name genoemde spelers zich zelf best wel even in de spiegel bekijken. Ga eens wat rustiger ballen, luister naar aanwijzingen trainer en jullie kunnen zo mooi voetballen.