Tzummarum ruim langs Wardy

geschreven op 02-04-2017 door Marten Jan van Zanden

Tzummarum heeft na een slechte reeks van 4 verliespartijen de draad na de knappe overwinning van vorige week tegen NoordBergum weer goed opgepakt. In Ferwert werd Wardy met 0-5 verslagen.

Met wat lichte regen begonnen beide teams aan de wedstrijd. De van blessures terugkomende Cor en Feitzen begonnen nog op de banke waar ze werden vergezeld door Johan Westerhof.

Tzummarum liet Wardy meteen zien wat het wilde en was dat eigenlijk ook aan haar stand verplicht. De thuisclub werd meteen onder druk gezet, maar dat uitte zich nog niet direct in kanssen. Wardy kon hier niet veel tegenin brengen en het wachten was op doelpunten. Snel na het begin moest Feitzen de aangeslagen Eelco vervangen.

Gezien de watermassa die uit de lucht kwam vond verslaggever het noodzakelijk om met nog een paar supporters de droogte van de kantine op te zoeken. Ook van daaruit had men goed zich op de wedstrijd en zag dat Tzummarum toch verdiend op 0-1 kwam. In de 18e minuut werd een schot van Simon door de doelman van Wardy niet goed verwerkt en Feitzen tikte in de rebound zijn 25e ooit voor het 1e binnen.

Wardy kroop even uit haar schulp kreeg ook een prima kans, maar de ploeg bleef voor rust toch met lege handen staan. Tzummarum niet. Al 5 minuten na de openingstreffer was het Jelmer v/d Meer die uit een voorzet van links de 0-2 tegen de touwen kopte. Tzummarum denderde door, maar wist pas op slag van rust de 0-3 op het bord te zetten. Opnieuw Jelmer v/d Meer was de maker.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Tzummarum wat dicteerde en Wardy wat lijdzaam toe moest zien dat Tzummarum via Siebren Geertsma en Tim Grond wegliep naar 0-5. De overwinning had zeker hoger uit kunnen vallen, maar dan dien je de kansen op meer wel te benutten.

Door de 2e opeenvolgende overwinning kan de ploeg toch weer omhoog zien. Ook Noordbergum en Ouwe syl beginnen punten te laten liggen zodat plek 4 weer enigszins in zicht is. Volgende week mag Tzummarum op eigen veld proberen WWS te verlslaan.