Tzummarum kansloos tegen Ouwe Syl

geschreven op 15-04-2017 door Marten Jan van Zanden

Het was der ultieme kans om nog iets van het seizoen te maken. Tzummarum moest winnen van Ouwe Syl om nog enigszins kans te maken op plek 4, wat eventueel recht geeft op de nacompetitie. Het vele publiek wat meereisde had er nog vertrouwen in. Dat vertrouwen werd wel een beetje geschaad. Te veel spelers onder de maat, Tim Grond die de ballen bijna van eigen helft moest afhalen en dan een te grote afstand richting vijandelijk doel moet afleggen.

Onder de goed leidende scheidsrechter Wassenaar werd er er even na half 3 afgetrapt. Ouwe Syl nam meteen het heft in handen. Voetbalde veel makkelijker dan de gasten en kregren ook de nodige kansen. Tzummarum zat totaal niet in de wedstrijd. Spelers die geen bal konden aannemen en als ze dat wel konden deze meteen weer inleverden. Eigenlijk onbegrijpelijk. Aantal spelers die totaal geen zelfvertrouwen meer hebben. Paniekerig aan de bal en als ze hem hebben veroverd is het meteen weer inleveren. Na diverse fouten kwam Ouwe Syl terecht op 1-0.

Ouwe Syl moet zich God in Frankrijk hebben gevoeld die eerste helft. Er werd ze geen strobreed in de weg gelegd. De terechte 2-0 viel ook nog voor rust. In eerste instantie redde Joran prima, maar op de rebound was iedereen kansloos.

Ouwe Syl ging freeweelend richting rust en Tzummarum mocht de handen dichtknijpen bij de 2-0.

Het spel van de 1e helft gaf weinig vertrouwen voor de 2e helft.

Toch kwam Tzummarum heel vlot op 2-1 door een eigen doelpunt en dat na 48 minuten.

De gasten probeerden het wel, maar zochten veelvuldig via de linkerkant de aanval die door de veraderlijke wind tot mislukken  werd gedoemd. De rechterkant werd amperaan bezocht en daar hadden in de 2e helft wel de mogelijkheden gelegen. Er kwamen nog wel een paar mogelijkheden, maar Ouwe Syl had de betere kansen om de wedstrijd in het slot te gooien.

Grote mankement bij Tzummarum was de onnauwkeurigheid. Amperaan een bal aan kunnen nemen en als dat wel lukte een slecht vervolg. Vandaag wat Tzummarum betreft 2 mans of the match. De 1e, Good old Durk Postma, die misschien wat ongelukkig speelde maar wel een brok aan inzet toonde waar een aantal anderen zich best een voorbeeld aan mag nemen. De 2e? Het Tzummarrumer publiek dat massaal opkwam en eigenlijk wat in de steek werd gelaten.