Tzummarum 1 neemt passend afscheid van oude veld. (lees toplaag)

geschreven op 30-04-2017 door Marten Jan van Zanden

Vandaag de laatste wedstrijd op het oude veld. Komende week al worden het hekwerk, de ballenvangers en de dug-outs verwijderd. Tzummarum vlamde nog 1 helft op de oude toplaag en trakteerde tegenstander Suawoude op een verdiende 6-0 nederlaag.

Trainer Johan Faber moest vanmiddag weer enorm sleutelen aan zijn basis 11. Rick (werk), Erwin, Jakob en Steven geblesseerd en Simon geschorst. Het was 1 van die dingen waar de trainer al het hele seizoen mee bezig is. Desalnietemin stond het vanmiddag met name in de eerste helft als een plaatje.

Tzummarum legde vanaf het begin Suawoude haar wil op. De tegenstander kwam er zo nu en dan wel eens even uit, maar Tzummarum liet de ene na de andere mooi aanval op het vijandelijke doel afrollen. Het was eigenlijk een wonder dat het 17 minuten duurde voordat Jelmer doel trof. Voorafgaande hieraan kwam hij al eens net een teentje te kort om doeltreffend te zijn en een voorzet vanaf links schoot hij net naast. In de 17e minuut was het dus wel raak. Schot van Tim werd niet klemvast gepakt door de doelman en Jelmer was er razendsnel bij om de 1-0 aan te tekenen. Daarna kansen op meer. Het publiek moest echter wachten tot de 33e minuut toen Willem H. een corner van Eelco met het hoofd goed afronde: 2-0. Opnieuw daarna mogelijkheden, maar pas in de slotfase van de 1e helft werd de tegenstander definitief op achterstand gezet. Een assist van Jelmer zorgde ervoor dat Tim Grond met  zijn 1e van de wedstrijd en de 36e van het seizoen de maker van de 3-0 was. Minuut later een eigen doelpunt en het was 4-0. Misschien had de ruststand wel hoger kunnen uitvallen, maar het publiek ging zeer tevreden naar de koffie. Men had genoten van een prima 1e helft. Oh ja, in VCR termen: De Koffie een 10+.

In de 2e helft bloedde het eigenlijk een beetje dood. in de 55e minuut wederom Tim na prima voorzet Eelco die de 5-0 op het bord zet. Tzummarum had de intenties nog wel, maar gezien het scoreverloop was het logisch dat de gashendel er af ging. Zodoende kreeg ook Suawoude nog wat mogelijkheden. Dat leverde geen schade op voor de thuisploeg op. Sterker nog. in de 90e minuut nog een lange bal van Durk Postma naar voren. Jelmer schat dit op de juiste manier in en weet met een kopbal de kleine doelman te verschalken en zet de 6-0 eindstand op het bord.

Zodoende nam men waardig afscheid van het oude veld.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen het op kampioenskoers liggende VCR.

De laatste thuiswedstrijd tegen Holwerd op 13 Mei A.S. word op het sportcompleks De Lytse Trije in Sexbierum gespeeld. Waarvoor alvast dank aan gastheer AVC.