Tzummarum brengt slot competitie tot ongekende spanning

geschreven op 06-05-2017 door Marten Jan van Zanden

Zelf heeft het team hier na vandaag geen aandeel meer in, maar volgende week wacht de ontknoping in Marrum. De thuisploeg ontvangt dan VCR. Tzummarum toonde vandaag aan over een brede selectie te beschikken. Rick, Jakob, Robin, Steven, Erwin, Sipke en Feitzen ontbraken vandaag. De 11 die er wel stonden bleven moeiteloos overeind tegen kampioenskandidaat VCR

Tzummarum trok ondanks alle mutaties lekker fel van leer. Het creërde kansen (Jelmer, Tim) en zag de tegenstander maar wat aanmodderen. Beter gezegd, ze konden niet beter. Pas na 20 minuten kregen zij hun eerste kans, maar de onaantastbare JP was de baas. In het vervolg bleef Tzummarum de baas, kreeg paar mooie kansen, maar kon dat niet verzilveren. Op slag van rust kreeg VCR nog een dot van een kans. Een voorzet vanaf links ging echter net aan 2 spelers voorbij.

Aangezien Marrum bij rust leidde tegen Holwerd wist VCR wat te doen in de 2e helft. Scoren.

Ze probeerden het wal maar het was veel te onsamenhangend. Alleen de linksbuiten wist voor het nodige gevaar te zorgen, maar Tzummarum bleef eigenlijk veel gevaarlijker. Na 59 minuten werd dat beloont. Pas vanaf middenveld naar buitenkant rechts werd door Tim in 1 keer op doel geschoten. De niet eens zo harde inzet werd door de doelman niet gestopt en rolde met een etterig gangetje over de doellijn. 0-1. Verdiend.

VCR moest daarna wel. drong aan, maar creerden niet veel. Het was veelal de lange bal zoeken en hopen dat ie goed viel en incidenteel de linksbuiten opzoeken. Daardoor kreeg Tzummarum de ruimte. Lange bal van JP over alles en iedereen heen bereikte de van eigen helft gestarte Tzummarum voorwaartsen. Een goede grens pakt punten voor zijn team en de brave man stak zijn vlag resoluut omhoog waarna Scheidsrechter Swart niet anders kon dan fluiten. Cruciaal. Vlak daarna kwam VCR op 1-1. Het team probeerde het nog wel, maar zag ook dat Tzummarum nog de nodige kansen kreeg om alsnog de verdiende 3 punten mee naar Tzummarum te nemen. Na 93 minuten hield de Scheids het voor gezien en kon het gebrul vanuit Holwerd worden gehoord.