Tzummarum sluit competitie met 10 klapper af.

geschreven op 15-05-2017 door Marten Jan van Zanden

Vandaag de slotwedstrijd van de competitie tegen Holwerd. Op zich altijd mooie wedstrijden met veel doelpunten. Die vielen vandaag ook, alleen wel aan één kant. De thuisploeg trok met 10-0 op het kunstgras van gastheer AVC aan het langste eind.

Wat er met de gasten aan de hand was, we zullen het niet weten. Feit was dat Tzummarum de gehele wedstrijd de baas was en met 10-0 terecht aan het langste eind trok. Opvallend feit was dat Golden Tim slechts eentje wist te maken. Broer Cor wist met 3 treffers zijn 25e ster te scoren bij voetbalnoord. Jelmer deed niet voor hem onder en pakte ook 3 doelpunten mee.

Siebren Geertsma 2x en Willem heeringa maakten de 10 compleet. De 10 compleet. tsja, met alle resdpect voor de tegenstander, het hadden er gerust meer mogen zijn. Met name Tim liet de kans op minimaal 40 echt liggen. Niet 40-0 maar 40 op zijn conto. Hij overtreft zich zelf andermaal. Niet eerder scoorde hij 39 in één seizoen.

Beetje summier verslag van een goede wedstrijd. Ook ff trerugblikken. Tzummarum kan terugkijken op een vreemd seizoen. goede series werden op onverklaarbare wijze afgewisseld met mindere periodes.

Bij de winterstop stond de ploeg er nog goed voor. Startte daarna vliegend tegen

SSS'68 en toen was het over. Dachten we. mindere serie die het slechtste deed vermoeden. Daarna aantal resultaten tegenstanders en eigen en de mogelijkheid op plek nummer 4 bleef open. Helaas werden die mogelijkheden niet benut. Trainer/coach Johan Faber moest eigenlijk het hele seizoen sleutelen aan zijn team. Het team eindigde uiteindelijk op de 6e plaats, waar vooraf gehoopt was op meer.

Het team gaat nu met zomer reces. Beker en competitie beginnen het komende seizoen later. Als we dan kunnen starten op het nieuwe veld is afwachten. We zullen het zien.