Stuntteam Tzummarum door naar knock out ronde knvb beker

geschreven op 16-09-2017 door Marten Jan van Zanden

Tzummarum 1 plaatst zich op sensationele wijze voor de volgende ronde.

Wie op 1 September had gezegd dat Tzummarum zich met 9 uit 3 zou plaatsen voor de knock out fase van de knvb beker was meteen opgepakt. Na afloop melde een speler dat als je een euro op deze wedstrijden had ingezet en de uitslagen juist had was je nu miljonair geweest.

U raad het al. Tzummarum plaatst zich in poule met 3e klassers SDS, VV Minnertsga en het net uit de 3e klasse gedegradeerde AVC voor de knock out fase van de  KNVB beker.

14 dagen geleden werd SDS al verrassend verslagen en dat kreeg afgelopen Dinsdag een vervolg tegen AVC.  op het terrein van AVC werd de thuiswedstrijd met 4-2 gewonnen waardoor de zwarthemden aan een puntje tegen Minnertsga genoeg hadden om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

De aanloop naar deze wedstrijd was voor de thuisclub niet leuk. Doort trieste  omstandigheden konden zij niet in hun sterkste opstelling aantreden. Echter het potentieel aan goede spelers in Minnertsga is zo dusdanig dat trainer Hofte een goed team de wei in kon sturen.

Aan de kant van de gasten kon trainer Johan Faber beschikken over zijn vrijwel complete selectie. Willem Heeringa en Robin Hamer ontbraken. Verder een fitte en super gemotiveerd team.

De 1e 5 minuten waren voor Tzummarum, wat druk zette en zowaar wat kansjes kreeg.

Daarna een gelijk opgaande wedstrijd, Tzummarum via Tim op de paal en Minnertsga wat ook wat kansjes kreeg.

De 1e minuten na rust waren voor minnertsga. Tzummarum probeerde het daarna met de lange bal waardoor het middenveld jammer genoeg werd overgeslagen. Toch leverde dit succes op. Tim komt tot 2x toe oog in oog met de minnertsga goalie en weet hem beide keren te verschalken. 0-2. Echter net zo snel als Tzummarum op voorsprong kwam was die ook weer verdwenen. Minnertsga schroeft tempo op en scoort in 2 minuten tijd de 1-2 en 2-2. Voor Tzummarum nog niets loos. De tussenstand bij SDS - AVC was niet verontrustend.

Tzummarum maakt echter kort voor tijd een eind aan alle onzekerheid. Joran Hiemstra levert vanaf de rechter zijlijn een voorzet af die echter over de boomlange doelman in de linker bovenhoek verdwijnt. 2-3 en de sensatie is compleet. Tzummarum door naar de volgende ronde.

Feest achteraf in de kantine was super. Nu hopen op thuis en een top tegenstander.