Tzummarum in spectaculaire wedstrijd ruim langs Eastermar

geschreven op 03-12-2017 door Marten Jan van Zanden

Wat een middag. 2 teams die wilden voetballen bezorgden het publiek een heerlijke middag.

Ondanks het miezerige weer klapten de beide teams er volop. Eastermar eigenlijk wel de beter voetballende ploeg, maar Tzummarum dat de kansen optimaal benutte.

Opmerkelijk feit is dat Tzummarum al een aantal wedstrijden niet kan beschikken over een aantal vaste basis spelers. Hun vervangers, de jonkies beter gezegd, Gerben Terpstra, Arjen Hogenhuis en Folmer Osinga doen het echter prima. Zij kunnen het niveau prima aan en het zal voor de geblesseerden een toer worden om hen weer uit de basis te spelen

Ook beschikt Tzummarum over de kleinste goalie van de 5e klasse. JP v/d Walt kan echter meteen ook betiteld worden als de beste van deze klasse.

Tzummarum kwam goed uit de startblokken en al na een paar minuten wist Jelmer de 1-0 op het bord te zetten. Zijn 50 (49) in totaal. Voetbal Noord voegde een ster aan zijn naam toe.

Daarna Eastermar wat prima combineerde, elkaar wel heel erg makkelijk vond,maar de kansen die ze kregen niet verzilverden. Hetzij Jelle Pieter, een verdediger of eigen onkunde voorkwamen tegen doelpunten voor de thuisclub.

Tzummarum kwam fortuinlijk op 2-0. Een schot van Steven de Bruin leek makkelijk houdbaar, maar de goalie van Eastermar frommelde behoorlijk met de bal, kreeg hem niet onder controle en het was 2-0.

Vlak voor rust was Tim Grond effectief. 2 x vanaf de linkerkant lepelde hij bekeken de 3-0 en de 4-0 in de uiterste rechterhoek.

De rustand van 4-0 was echter wel geflatteeerd.

Eastermar deed zeker niet onder voor de thuisploeg, maar wel wat het benutten van de kansen betrof.

Eastermar kwam na rust furieus uit de startblokken. fel in de duels en Tzummarum was het even kwijt.

De 4-1 die na een kleine 10 minuten viel was het logische gevolg en even gingen de gedachten uit naar het Borusia Dortmund van Peter Bos.

Zover kwam het echter niet. Ondanks een veldoverwicht konden de gasten het de thuisploeg niet meer echt moeilijk maken. Sterker nog, uit een vrije trap liet Tim Grond de 5-1 aantekenen.

Vlak voor tijd kwam Eastermar nog op 5-2.

Publiek deze middag de grote winnaar. Beide teams bedankt voor een prima wedstrijd.