Noordbergum - versus Tzummarum

geschreven op 18-02-2018 door Marten Jan van Zanden

Hoe kom je tegenwoordig in godsnaam vanuit Tzummarum in Burgum Noord

Is dat via Leeuwarden noord? dwars door leeuwarden centrum? of gewoon de haak volgen en de afslag Garyp Burgum nemen. Over 14 dagen mogen we naar Kootstertille en gaan we de stopwatch er bij nemen.

Ook de terugweg schijnt problemen op te leveren. Ene familie nam afslag feanwalden. Tenzij ze daar moesten zijn klopte er iets niet.

Het begin van de wedstrijd was leuk en na luttle minuten kreeg Steven de ultieme kans op de 0-1. Hij trof de doelman op zijn weg dus helaas. Kort daarna was het 1-0. De verder foutloze en goed spelende Cor schoof per ongeluk de bal in de voeten van Vincent Hoekstra. Deze passeerde in in 1 tegen 1 situtuatie JP. 1-0. Daarna hing Tzummarum een beetjre moedeloos achter de gasten aan en mocht het van geluk spreken dat de achterstand niet verder op liep,

Na zo'n 20 minuten namen de gasten het initiatief even over en wist Siebren Geertsma na een macht aanval de gelijkmaker op het bord te zetten. 1-1.

Echter na 5 minuten wist NoordBergum trainer Klaas de Boer de stand weer in het voordeel te trekken van de geelhemden 2-1.

Dat was ook de ruststand.

 

Tzummarum wist dat er in de 2e helft iets moest gebeuren. Bij een nederlaag zou men in de totaal stand compleet uitgeschakeld zijn.  Bij winst blijft er een sprankje hoop en zou men in de 2e periode hele goede zaken kunnen doen.

 

Direct na rust zet Tzummarum sterk aan. Het levert niet direct het gewenste resulaat op, maar in de 71e minuut word Tim op links weggestuurd. Een tegenstander die zwaar hangend aan tim de nederlaag moet incalculeren en lijdzaam moet toezien dat de 2-2 op het bord komt.

Daarna vlak voor tijd de apotheose. Simon die een corner direct binnenschiet en een messcherpe voorzet van Arjen die door middel van een eigen inzet gepromoveerd word door doelpunt. 2-4. Macht mooie 2e helft. Goede beurten jonkies gerben en Arjen. Over 14 dagen wacht sterke machine kootstertille.

We gaan der met zijn allen weer voor. Een voor allen. Allen met elkaar.