Tzummarum doet tegen Ouwe Syl goede zaken in strijd om 2e periode titel.

geschreven op 10-03-2018 door Marten Jan van Zanden

Vandaag Ouwe Syl op visite. Op voorhand wijzen de statistieken niet op de meest gemakkelijke tegenstander. Afgelopen najaar werd de heenwedstrijd na een 0-2 voorsprong toch nog met een gelijkspel afgesloten. Vandaag andere omstandigheden, een goed bespeelbaar veld en 2 teams die wel wilden gaan.

Dat viel echter in de eerste helft nog wat tegen. Beide teams toonden wel hun wil om te voetballen, maar kwamen geen van beide tot grote prestaties. Tzummarum wel de overwicht, ook wat kansen, maar Ouwe Syl gaf niet veel weg, maar dwong zelf ook weinig af.

In de 2e helft kwam er plots een spektakelstuk.

Na 6 minuten werd Eelco op links weggestuurd. Aangezien links niet Eelco zijn sterkste been is haald hij er met rechts een corner uit. Een of andere toeschouwer beweerde dat dat het beste was dat ie er uit kon halen, wat echter werd bestreden door zijn medesupporters.

Supporter kreeg gelijk. Uit de hoekschop lepelde diezelfde Eelco de bal behoedzaam op het koppie van Jelmer. Uitgemeten in de linkerhoek, onbereikbaar voor de doelman. 1-0. Verdiend.

Tzummarum drong aan, maar het lukte op de een of andere manier niet om de 2-0 op het bord te krijgen. Na een wissel viel het kwartje plots de verkeerde kant uit. Ouwe Syl was plots de bovenliggende partij en hoe. Tzummarum kwam er niet meer uit en eigenlijk was het wachten op de gelijkmaker. Die viel.Ytzen v/d Meij tekende op dat moment voor de verdiende gelijkmaker. Tzummarum leek op sterven na dood, maar plots kwam de ommekeer. Na een tikkie takkie aanval, waarbij al menig speler had kunnen scoren was het topscorer Tim die de thuisploeg weer op voorsprong zette. 2-1.

Ouwe Syl nog wat kansen, afstandschoten te hoog of naast, maar Tzummarum had gewoon de wedstrijd in het slot moeten gooien. Verzuimde daarin en daardoor bleef het toch wel spannend. Tzummarum won met 2-1 en zag de kansen op het behalen van de 2e periodetitel enorm stijgen. Volgende week wacht Suameer uit. Bij winst lijkt het prima, maar we zijn ook nog afhankelijk van een wedstrijd uit de 1e periode. Namelijk SSS'68 - Foarut. Wanneer die gespeeld word is nog niet bekend.

En de Poiesz soesjes waren verrukkelijk.