3 super belangrijke punten voor Tzummarum in Eastermar

geschreven op 21-04-2018 door Marten Jan van Zanden

Aangepaste wedstrijd tijden in Tzummarum zodat ook het kantinepersoneel tijdig naar Eastermar kon afreizen voor misschien wel één van de allerbelangrijkste wedstrijden in de competitie. Bij winst zou Tzumarum een geduchte concurrent op grote achterstand zetten, maar bij een nederlaag zou Eastermar ook weer omhoog kunnen kijken.

Halverwege stond er 0-3 op het scorebord. Makkie Tzummarum veel beter en de punten waren al in de koffer.

Niets was minder waar. Eastermar over de gehele wedstrijd baas over een matig Tzummarum wat een paar belangrijke spelers miste vanwege werk en blessures.

De start was overrompelend voor het publiek. Beide teams hadden binnen de minuut kunnen scoren.

Eerst Tim namens Tzummarum die net niet tot scoren kon komen en in de tegenstoot had de Eastermar spits de pech oog in oog met JP dat ie op de bal ging staan.

Na 9 minuten was het Tim die een foute terugspeelbal van de aanvoerder en laatste man van Eastermar genadeloos afstrafte. 0-1.

Eastermar daarna wel beter, maar nog niet veel creërend. In de spaarzame tegenstoten konden de zwarthemden voor rust nog 2 x toeslaan.  Tim ronde een goede aanval in de 34e minuut prima af en op slag van rust kon Steven vanaf links de bal MET LINKS in de uiterste tegendraadse hoek deponeren. Al met al een riante 0-3 voorsprong.

In de 2e helft moest Tzummarum ver terug. De millionairs waren bloody fanatiek en zochten de grens op. Een grens die door de Scheids niet tijdig werd afgebroken. Al vlot in de 2e helft kwam de thuisploeg op 1-3 door geklungel aan de linkerkant.

Een thuisploeg die daarna vel doorging. Tzummarum moest terug en zag lijdzaam toe hoe de ene na de andere aanval richting doel kwam. Gelukkig stond het vizier niet op scherp bij de broekophalders. Ondanks de kansen die ze kregen bleef  het lang 1-3. Kort voor het einde nog een riante mogelijkheid voor Jelmer. Hij kon de wedstrijd met het koppie in het slot gooien, maar miste. In de 90e minuut de aansluiting voor Eastermar. Het bleef bij de 2-3 en Tzummarum kon tegen de verhouding in 3 hele belangrijke en mooie punten bijschrijven.