Tzummarum ruim langs Suameer en winnaar 2e periode titel

geschreven op 05-05-2018 door Marten Jan van Zanden

Ondanks het feit dat de wedstrijd Suameer - Tzummarum er eentje was voor de 3e periode, bleek dat de gasten na afloop winnaar zijn geworden van de 2e periode. WWS bewees Tzummarum een erg goede dienst door in Eastermar de gelijknamige ploeg op een 1-2 nederlaag te trakteren. Eastermar was de enige ploeg die Tzummarum nog kon achterhalen, maar die kans is hen nu niet meer gegund.

Welliswaar staat Foarut er beter voor, maar deze ploeg won al de 1e periode. Ze kunnen geen 2 periodes winnen en daardoor schuift deze titel op voorhand op naar Tzummarum.

Vanaf deze kant feliciteren we de brigade van Johan Faber met het behalen van deze prijs.

Tzummarum was in Suameer eigenlijk al binnnen 25 minuten klaar met de tegenstander.

Tim en 2x Jelmer vonden binnen die tijd het net. 0-3. Tzummarum deed zich zelf te kort door niet voor rust de score verder op te voeren en kreeg op slag van rust een strafschop tegen. Aanvoerder benutte deze feilloos. 1-3.

Al snel na rust besliste Jelmer de wedstrijd met de 1-4. In de blessure tijd scoorde Tim zijn 40e waardoor hij voor de 1e keer de barriere van 40 doelpunten doorbrak hetgeen hem op 26 Mei een traktatie oplevert.  Meer records. Nooit eerder haalde Tzummarum in welke competite dan ook 50 punten. Tevens de 1e keer dat op eigen kracht een periode word binnen gesleept.

Nu nog minimaal 3e worden in de competitie en we gaan een mooi slotstuk krijgen.

Proficiat.