Heerlijke clash Kootstertille - Tzummarum onbeslist.

geschreven op 10-05-2018 door Marten Jan van Zanden

Eindelijk Kootstertille - Tzummarum op het programma. Gek dat de teams elkaar 14 dagen voor het einde van de competitie pas ontmoeten. Over14 dagen wacht alweer de terugwedstrijd. Wat kreeg het talrijk opgekomen publiek een heerlijke wedstrijd voorgeschoteld. De uiteindelijke 1-1 eindstand bezorgde Foarut de titel.

Te laat begonnen beide teams onder leiding van Scheidsrechter Pool aan het 1e onderonsje van dit seizoen. De Tilster formatie zocht meteen de aanval, waar Tzummarum duidelijk de zaken even wilde aftasten. Het miste uiteindelijk toch een paar spelers, Erwin de Boer, Steven de Bruin, Joran Hiemstra en Folmer Osinga. De 14 die er wel waren hadden het dorpsfeest getrotseerd en zagen dus lijdzaam toe hoe al in de 9e minuut Kootstertille op 1-0 kwam. Korte corner werd door Tom v/d Veen in de verste hoek geschoten. Iemand bij de 2e paal had dit wellicht weten te voorkomen. Tzummarum daarna duidelijk beter bij de les, al waren er zo nu en dan wat spelers die wat ruzie met de bal hadden. Oftewel, de bal ging niet daarheen waar het moest. Al erg vlot moest Eelco geblesseerd het veld verlaten en hij werd vervangen door good old Feitzen. Deze is kort na de winterstop gestopt i.v.m. ouderdomskwaaltjes, maar werd vandaag toch bereid gevonden om de gelederen aan te vullen. Hij deed het als vanouds. Tzummarum kwam gaandeweg ook tot kansen. Kwartiertje voor rust Schot Tim dat niet goed verwerkt werd door de Tilster goali en Siebren had de bal voor het inschieten. Helaas verdween de bal in de bosjes.

Ook Kootstertille kreeg kansen. Eigenlijk vlak voor rust, met medewerking van de scheidsrechter, wel de mooiste van de wedstrijd. Vrije trap Simon word door Jelmer in de touwen gewerkt. Tzummarum viert kort feest maar komt tot ontdekking dat de scheidsrechter doelpunt afkeurt vanwege buitenspel. Dit doet hij op eigen initiatief, want de tilster grensrechter vlag niet. Helaas ziet hij een tilster verdediger die op de doellijn staat over het hoofd. Tzummarum protesteert, scheidsrechter gaat de discussie even aan en kootstertillle maakt dankbaar gebruik. Vrije trap word genomen en 3 a 4 tilsters komen tegenover 1 verdediger en JP te staan. D.M.V. een leep passje word verdediger uitgeschakeld en linksbuiten passeert JP ergens halverwege de Tzummarum helft. Voor een leeg doel schuift hij de bal net naast. Hier had de scheids echter meteen moeten ingrijpen omdat het spel hem volledig voorbij ging.

Meteen na rust zet Tzummarum aan. Het krijgt een paar kansjes alvorens Rick op een verwoestende manier de bal tegen de touwen jaagt. 1-1. Tzummarum probeert door te drukken, maar daardoor word het een macht mooie 2e helft met 2 aanvallende teams die zo hier en daar verdedigend wat laten vallen. Zo schuift Simon pardoes een bal in de voeten van een aanvaller die vergeet de trekker over te halen. Maar zo'n 20 seconden voor tijd, 6 minuten in blessuretijd, krijgt  Tim nog een 100% kans op de overwinning. Hij schuift de bal echter net langs de verkeerde kant van de paal. 1-1 en daardoor is het ook gelijkspelende Foarut, wat daardoor belang had bij puntenverlies van Kootstertille kampioen geworden.

Rest mij nog te melden dat halverwege de 2e helft, de 15 jarige Hylke Jan v/d Walt zijn debuut maakte in een competitie wedstrijd van het 1e. Wat echter nog belangrijker was, was het optreden van zijn broer op doel. Die werd zamen met Cor Grond vanuit Tzummarum kant motm.