Tzummarum stelt in niet al te beste wedstrijd tegen WWS 3e plaats veilig

geschreven op 14-05-2018 door Marten Jan van Zanden

Men eindigt bij de 2 hoogste periodekampioenen. Daardoor word er nacompetitie gespeeld. Men kan nog 2e worden, maar veel maakt het niet uit. Tzummarum treft zo wie zo op 2 Juni de 1e opponent thuis. Bij winst volgt er op 9 Juni nog een thuiswedstrijd. Bij verlies is het einde oefening.

Het begon Zaterdag wel lekker. Tegenstander WWS wis niet wat het overkwam en al in de 2e minuut deponeerde Steven de 1-0 in het netje na goede aanval en dito voorzet van Rick.

5 minuten later schoot Tim de 2-0 binnen en net op het half uur was Rick de man van de 3e goal. Kat in het bakkie. Nee dus.

Kort na rust kwam WWS terug naar 3-1 via Hinne Anne Visser. Tzummarum oogde daarna aangeslagen en loom. Het kreeg welliswaar nog de nodige mogelijikheden, maar het liep niet meer.

WWS, wat nog een kansje had op de 3e periode oogde daarentegen vrij fris en creëerde ook het één en ander. Eigenlijk was het een klein wondertje dat Gerben Terpstra de thuisclub door een van richting veranderd schot op 4-1 zette. WWS knokte zich verdienstelijk terug in de wedstrijd. Opnieuw Hinne Anne Visser met 2 doelpunten was verantwoordelijk voor de aansluiting en het peentje zweten bij Tzummarum. De gasten hadden nog langszij kunnen komen maar het vizier was net niet goed genoeg. Een puntje hadden ze misschien wel verdiend.

Tzummarum overleeft dus het dorpsfeest. Volgende week fris en vrij op naar Vrouwbuurt.