Tzummarum in spectaculair duel ruim langs Arum

geschreven op 02-06-2018 door Marten Jan van Zanden

Wat een dag op sportcomplex Tzummarum. T.C. Opinoo wat haar 75 jarig jubileum vierde en de voetbalclub de gelegenheid gaf om in dat feest mee te doen. Ruim 200 toeschouwers kwamen op dit duel af. al met al een geweldige ambiance. De thuisclub trok met 5-0 aan het langste eind, maar het ging allemaal niet zo gemakkelijk.

Onder leiding van de prima scheidsrechter van Ekelenburg en zijn assistenten Smit  en Wagenaar werd er even na half 3 afgetrapt voor de eerste wedstrijd in de nacompetitie. Het was er voor beide teams meteen bovenop. Bij verlies was het einde oefening en bij winst wacht er volgende week de finale.

Arum begon de wedstrijd sterk. Het creëerde een klein overwicht en ook wat kansen.

Gaandeweg begon Tzummarum wel mee te voetballen, kwam ook tot wat kansjes, maar Arum bleef de dreigende ploeg. Bal op de lat en prima reddingen van JP voorkwamen een kater en op slag van rust was het Rick de Graaf die Tzummarum naar 1-0 kegelde.

Na rust in de 50e minuut opnieuw Rick de Graaf die doeltreffend was en de 2-0 leek voor een bevrijding te zorgen.

Arum zet echter geweldig aan en creëert prachtige kansen op de aansluiting.

Dan is er echter aan Tzummarum kant de grote (kleine) held, Jelle Pieter, die zijn team op sleeptouw neemt. Met een aantal onvoorstelbare reddingen voorkomt de goalie een tegentreffer en daarmee de terugkerende spanning in de wedstrijd.

Op het half uur maakt Rick eigenlijk aan alle twijfels een eind door zijn 3e binnen te werken.

Tim heeft ook nog zijn aandeel en zorgt er met 2 treffers voor dat Tzummarum met 5-0 wint.

Compliment aan het team, wat een collectief goede wedstrijd speelde. Jp die de held van de dag werd en er mede verantwoordelijk voor was dat we volgende week Zaterdag nog een wedstrijd mogen aanschouwen.

Met dank aan de Tennisclub bleef het lang gezellig.