Tzummarum slaagt net niet in de missie.

geschreven op 12-06-2018 door Marten Jan van Zanden

Het had een mooie middag moeten worden Het was de laatste wedstrijd van het seizoen , En wat voor één. Finale nacompetitie tegen Sleat. Wat een sfeertje hing er op sportpark Tzummarum. Honderden toeschouwers die hun favoriete team aanmoedigden. Met sfeeracties (vuurwerk) werden beide teams verwelkomd voor de 1e helft.

En dan is het 17:15. Tzummarum spelers languit op het veld en in de kleedkamer, niet goed wetend hoe ze met de emoties om moeten gaan. Teleurstelling overheerst.

Wat is er allemaal gebeurt in de tussentijd.

Eigenlijk te veel om op te noemen.  2 goedwillende teams, een met geel en gevolg rode kaarten slingerende scheidsrechter die daarmee zijn stempel wel heel erg op deze wedstrijd drukte.

Er werd ook nog gevoetbald. Sleat kwam vlot op 0-1 door Kellen Cattell. .

Tzummarum kwam goed terug. Tim die na een eigen inzet de rebound weer voor de voeten kreeg tikte de 1-1 binnen.

En op slag van rust deed Jelmer van der meer het stadion ontploffen. Vrije trap Simon, viel afgemeten over de verdediging van Sleat heen en hij kopte de 2-1 binnen.

Na rust meteen paar mogelijkheden voor Tzummarum om de wedstrijd te beslissen.

Dat lukt dan niet en Tzummarum moet gaandeweg terug. De irritante Kellen Cattell schoot via een vrije trap raak. 2-2.

Daarna een scrimmage voor het Tzummarum doel, waar bij JP schijnbaar word geraakt

Joran neemt het recht in eigen handen en bezorgt Tzummarum de 1e rode kaart van de middag.

Als ik de filmbeelden terugzie is naar mijn mening rood zwaar gestraft. Maar altijd van de tegenstander afblijven. Met 10-11 houd Tzummarum gelukkig stand. Nog voor het einde van de 2e helft mag na een gigantisch misbaar dan ook Cattell eindelijk inrukken.

Ook Steven de Bruin haalt de verlenging niet. Na een 2e gele kaart mag ook hij de zijkant opzoeken.

Met 9-10 de verlenging en en Tzummarum wankelt. Jp met een paar goede reddingen houd Tzummarum in de wedstrijd. In de 2e helft krijgt Tzummarum zowaar nog wat mogelijkheden. Krijgt ook Sleat na 2x geel nog een keer rood en mist Tim kort voor tijd de mogelijkheid om Tzummarum naar de 4e klasse te schieten. Zijn goede inzet word door de Sleat goalie uit de kruising geveegd.

Bij de strafschoppen lijkt het gaandeweg goed te gaan. Nadat beide teams de 1e 2 benutten stopt JP de 3e van Sleat. Tim schiet Tzummarum naar 3-2. Sleat ook weer raak en dan.... Helaas kegelt Rick daarna snoeihard op de paal, schiet Sleat raak en is het aan Erwin de teams weer op gelijke hoogte te brengen. Helaas mist hij.

Felicitaties aan Sleat en we wensen hun succes voor komend seizoen.

Wat een prachtig seizoen hebben we meegemaakt. Keer op keer werden we vermaakt en dat leide uiteindelijk tot het prachtige slotstuk, met een negatief slot.

Ik denk dat ik namens alle supporters, spelers en technische staf mag bedanken voor een mooi seizoen. Dat het op het laatst net niet lukte kan niemand worden verweten.

Oh ja, het bleef ondanks het treurige verlies nog lang leuk en gezellig door de goed georganiseerde BBQ. Waarvoor dank aan het bestuur en kantinepersoneel.